Přeskočit na obsah

O pohár Splavu – Memoriál Antonína Janečka – 47. ročník turnaje

Po týdnu každodenních proseb sv.Petra o počasí a pátku příprav v areálu ve Svrčovci, v Dolanech na kurtech a v kulturním domě… se v sobotu 20.7.2024 dopoledne za krásného volejbalového počasí rozehrály úvodní zápasy 47.ročníku turnaje mužů a žen „O pohár splavu – Memoriál Antonína Janečka“ krátce Svrčák.

Do turnaje se přihlásilo 15 mužských a 12 ženských týmů.  Muži hráli v třech skupinách po pěti a ženy byly rozděleny také do třech skupin, ale po čtyřech účastnících. Všechny zápasy ve skupinách se hrály na dva hrané sety a od stavu 5:5. V sobotu se stihly odehrát základní skupiny a i mezikolo, které určilo šest postupujících družstev do nedělních bojů o konečné umístnění.

Po vydařeném sobotním večeru, noci a ránu se v neděli mezi posledními šesti v každé kategorii rozhodovalo o konečném umístnění v turnaji. V mužské kategorii se do finále probojovali PEDOKNÍŘI a v posledním zápase dne jednoznačně porazili UMAKARTOVÉ ČELO 2:0 na sety. Na třetím místě skončili hráči pod názvem KLUB FANOUŠKŮ JIRKY MÍKY a čtvrté místo bral HOP.

Sobotní program vrcholí, po odehrání skupin, vyřazovacím mezikolem. To určí šest družstev, které pokračují v neděli v turnaji a bojích o celkové vítězství. Pro všechny je pak připraven večerní program. Neděle je náročná. Postoupivší hrají ve dvou tříčlenných skupinách o první místo, které zaručuje postup do finále. Kolem druhé hodiny odpoledne byly rozehrány zápasy o konečné umístění a ve tři hodiny bylo po všem.

Konečné pořadí:

  1. PEDOKNÍŘI
  2. UMAKARTOVÉ ČELO
  3. KLUB FANOUŠKŮ JIRKY MÍKY
  4. HOP
  5. -6. VESTEX,SEVERÁK

Do finále žen postoupily loňské vítězky KONZERVY a bronzový tým z uplynulého ročníku VE.ES.KA.
Po prvním prohraném setu, to vypadalo, že prokletí druhých míst pro Konzervy je po loňském ročníku pryč a holky si dojdou pro druhé vítězství v turnaji v řadě… Bohužel pro Konzervy holky z Veesky byly proti a finále otočily ve svůj prospěch. Vyhrály 2:1! Pro třetí místo si v souboji s Tatrankami došly hráčky tým EXDOBIHOLKY.

Konečné pořadí:

  1. VE.ES.KA.
  2. KONZERVY
  3. EXDOBIHOLKY
  4. TATRANKY
  5. -6. SOVIČKY, COPAJÁWYM

Moje poděkování patří Obci Dolany a Vám všem, kteří jste dorazili, hráli a rozhodně všem těm, kteří se starali o to, aby vše fungovalo!!!

A velký dík patří sv.Petrovi za počasí….